
Kripto para piyasaları büyük bir canlanma gördü ve bitcoin fiyatının 24 saatten daha az bir sürede yüzde 20’den fazla artmasına neden oldu.
Kazançlar, kripto para biriminin tarihindeki en kötü çöküşlerden birini izledi. Kaza, geleneksel pazarların servetlerini yansıtıp Covid-19 koronavirüs pandemisinin neden olduğu küresel ekonomik krizin ortasında geldi
Bitcoin’in iyileşmesi Perşembe günü 6.000 $ ‘ın üzerine çıktığını ve birkaç gün önce kısa bir süre 4.000 $’ a kadar düştüğünü gördü. Eter, XRP ve Bitcoin nakit de dahil olmak üzere diğer büyük kripto para birimleri de yatırımcıların sermayeyi kripto piyasasına geri döndürmesiyle önemli fiyat artışları gördü.
Bitcoin, Mart 2020’nin başlarında tarihinin en kötü olaylardan birini yaşadı, ancak o zamandan beri tekrar geri döndü.
230.000’den fazla teyit edilmiş vaka ve dünya çapında 10.000’e yakın ölüm gören koronavirüs salgını, küresel borsalarda kaosa neden oldu ve pound gibi büyük para birimlerinin on yıllardır en düşük seviyelerine düştüğünü gördü.
2008 mali krizinden bu yana bu büyüklükte ekonomik bir kriz yaşanmadı ve bazı merkez bankaları, tam bir çöküşü önlemek için zaten benzer sert önlemler almayı düşünüyor.
Avustralya Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’nın oladı genişleme de dahil olmak üzere acil para politikalarını dikkate aldığı bildiriliyor. Bu, bankaların, esasen yeni para bastırarak para arzını yapay olarak artırdığını görecektir.
Son olarak Bitcoin arzı – 21 milyondan fazla olmayacak – bazı yatırımcıların altın gibi benzer bir güvenli liman varlığı olarak düşünmelerine neden oldu.
Diğer analistler, koronavirüs salgınının tam etkisinin henüz hem gelenek pazarları hem de kripto para birimleri için gerçekleşmediği konusunda uyardı. “Bitcoin’in daha da düşeceğine, 4.000 $ veya altına düştüğünü görmek mümkün. Eğer koronavirüs salgınının etkisi şimdiye kadar yaşadığımız küresel kilitlenmenin ötesinde yoğunlaşırsa, nakit için daha fazla koşuya neden olabilir, ”diyor online ticaret platformu eToro pazar analisti Simon Peters.
“Nakit tutmak yatırımcılara daha fazla seçenek sunuyor ve ekonomik belirsizlik zamanlarında bu esnekliğe sahip olmak önemlidir.”