Home Altcoin Haberleri Ethereum (ETH) Nedir? Ethereum (ETH) Nasıl Çalışır? Neden Ethereum’a Yatırım Yapılır?

Ethereum (ETH) Nedir? Ethereum (ETH) Nasıl Çalışır? Neden Ethereum’a Yatırım Yapılır?

0
Ethereum (ETH) Nedir? Ethereum (ETH) Nasıl Çalışır? Neden Ethereum’a Yatırım Yapılır?

Ethereum Nedir? Neden Ethereum’a Yatırım Yapılır?

Dijital paraların gelişmesiyle her alanda hemen hemen Ethereum adını duymuşsunuzdur. Bu yazımızda Ethereum ile sıkça sorulan Ethereum Nedir? Ethereum Nasıl Çalışır? Ethereum almalı mıyım? Neden Ethereum’a Yatırım yapılır? gibi aklınıza takılan tüm sorulara cevap vermek istedik…

Ethereum’a Genel Bakış

2015 yılında piyasaya sürülen Ethereum, blok zinciri tabanlı, açık kaynaklı, merkezi olmayan bir yazılım platformudur. Yerel kripto para birimi olan Ether’i kullanır. Platform, akıllı sözleşmelerin ve dağıtılmış uygulamaların (dApps) üzerinde oluşturulmasını ve çalıştırılmasını sağlar. Bunlar, herhangi bir kesinti, kontrol, dolandırıcılık veya herhangi bir üçüncü şahsın müdahalesi olmaksızın platformda çalışabilir.

Ethereum platformundaki DApp’ler, kullanıcıların birbirleriyle işlem yapmasına, aracı olmadan mal ve hizmet satın almasına veya satmasına olanak tanır. Bu anlaşmalar bireysel defterlerde saklanarak veri ihlallerinden korunmasını sağlar ve kullanıcının verileri kontrol etmesini sağlar.

Ethereum, istemci-sunucu modelini merkezden uzaklaştırmayı ve demokratikleştirmeyi amaçlayan bir “dünya bilgisayarı” olmayı hedefliyor. Merkezi sunucular, dünyanın her yerindeki gönüllüler tarafından yönetilen binlerce düğümle değiştirilecek.

Ethereum’un kurucuları, çalışan düğümlerin işlevselliğini dünyanın her yerinden insanlara sağlamayı umuyor. Kullanıcılar daha sonra kendi aralarında rekabet edebilir ve hizmet sunabilir.

Ethereum (ETH) nedir?

Ethereum’un en basit tanımı, blockchain teknolojisine dayalı açık kaynaklı bir platform olmasıdır. Geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamaları (dApps) geliştirmesine ve dağıtmasına olanak tanır.

Ethereum, merkezi sunucuları dünya çapında gönüllüler tarafından işletilen binlerce düğümle değiştirmeyi hedefleyerek istemci-sunucu modelini merkezden uzaklaştırmak istiyor. Bu işlevselliği tüm dünyadaki kullanıcılara sunmayı amaçlamaktadır.

Geleneksel uygulamalar, satın alma geçmişi ve kredi kartı bilgileri gibi kişisel bilgileri ve bilgileri saklamak için üçüncü taraflara güvenir. Bunların tümü üçüncü şahısların sahip olduğu veya işlettiği sunucularda saklanır. Ethereum, verilerin kontrolünü sahibine geri vermeyi planlıyor.

Ethereum (ETH) nasıl çalışır?

Ethereum’un blok zinciri, Bitcoin’e çok benzer. Defter, onu incelemek isteyen herkesin kullanımına açıktır. Ayrıca, ağda gerçekleşen her işlemin tüm işlem geçmişini depolar. Ağdaki her düğüm, işlem geçmişinin bir kopyasını depolar.

Ethereum’un blok zinciri, Bitcoin’in blok zincirinden bir adım daha ileri gidiyor. Ethereum ağındaki her düğüm, işlem geçmişinin tamamını depolamanın yanı sıra akıllı sözleşmenin en son durumunu, kullanıcının bakiyesini, akıllı sözleşme kodunu ve nerede depolandığını indirir.  

Ethereum blok zinciri, işlem tabanlı bir durum makinesi olarak tanımlanır. Basit bir ifadeyle, bir durum makinesi bir dizi girdiyi okuyabilir ve daha sonra işlediği bilgiye bağlı olarak yeni bir duruma geçebilir.

Ethereum’un her durumu milyonlarca işlem içerir. İşlemler bloklar halinde gruplandırılır ve her blok önceki bloklara zincirlenir. Deftere eklenmeden önce işlemin doğrulanması gerekir. Madenciler bu doğrulamayı madencilik adı verilen bir süreç aracılığıyla yaparlar.

Düğümler, karmaşık matematik problemlerini çözmek ve işlemleri doğrulamak için bilgi işlem güçlerini kullanır. Doğrulandıktan sonra işlemler deftere eklenir ve işlemin bir kaydı oluşturulur. Madenciler, işlemleri doğrulamak ve bir blok oluşturmak için birbirleriyle rekabet eder. Bir işlemi onaylamanın bir ödülü olarak, yeni eter jetonları oluşturulur ve madenciye ödüllendirilir.

Madenciler, ağın omurgasıdır, işlemleri onaylar ve Ethereum ağındaki diğer görevleri yerine getirir. Madenciler ayrıca ağı güvende tutmaya yardımcı olur. Ethereum’un çalışma şekli hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz. 

Eter nedir?

Ether, ödeme yapmak ve işlemleri gerçekleştirmek için kullanılan Ethereum ağının kripto para birimidir. Ethereum ağındaki uygulamalar, görevlerini ve işlemlerini tamamlamak için ağ üzerinden işlem gücü gerektirir. Masrafların karşılanması için bir ücret ödenmesi gerekmektedir.

Ether, Ethereum ağında ücreti ödemenizi sağlayan belirteçtir. Ağın yapılan değişiklikleri işlemesine izin verir. İşlem ücretleri, uygulama tarafından kaç değişiklik yapıldığına bağlı olarak değişir.

Ether, diğer kripto para birimlerinden farklıdır. Diğer para birimleri, çıkarılabilecek maksimum sayıda jetona sahiptir. Eterin böyle bir sınırı yoktur. Her yıl 18 milyon Ether çıkarılıyor. Kullanıcılar, bir kitle fonlaması kampanyasıyla 2014 yılında yaklaşık 60 milyon Ether satın aldı. Ethereum Vakfı’na on iki milyon Ether gitti. Madenciler, her bir işlemi doğruladıkları için beş eter jetonu ile ödüllendirilir. Herhangi bir zamanda kaç tane Ether tokeninin bulunduğunu bilmek kolay değildir.

Nasıl Ether Sahibi Olursunuz?

Ether edinmenin iki yolu vardır. Satın alabilirsin ya da benim yapabilirsin. Ether edinmenin daha uygun yolu onu satın almaktır. Satın almak için tek yapmanız gereken, yetki alanınızda operasyonel bir değişim bulmak ve Ether ile ticaret yapmak. Borsada bir hesap oluşturabilir ve ardından Ether satın almak için nakit, banka havalesi veya hatta kredi kartınızı kullanabilirsiniz. Ether’in bir cüzdanda saklanması gerekir. Bu, çevrimiçi değişimin kendisinden elde edilir.

Eter, eşler arası ticaret yoluyla da elde edilebilir. Geleneksel para birimi veya diğer kripto para birimleri kullanarak ödeme yapabilirsiniz. Eşler arası ticaret, Bitcoin kullanıcıları arasında popülerdir. Ancak Ethereum platformu kullanıcıya tam bir anonimlik vermez, bu nedenle kullanıcılar bunları borsalardan almayı tercih eder.

Eter de çıkarılabilir. Madenciler, karmaşık matematik problemlerini çözmek ve ağdaki bir eylemi veya işlemi onaylamak için bilgi işlem güçlerine katkıda bulunan iş kanıtı kullanırlar. Görevlerini tamamlayan madenciler, Eter şeklinde bir ödül alırlar.

Ethereum’un (ETH) avantajları nelerdir?

Ethereum ağı ve blok zincirinin pek çok avantajı vardır. Avantajlardan bazıları

  • Merkezi Olmayan – Ethereum tamamen merkezi olmayan bir platformda çalışır. İşlem sırasında herhangi bir işlem yapmak için bir aracıya gerek yoktur. Akıllı sözleşmeler kendi kendine yürütülür.
  • Daha hızlı işlem hızları – Blok zinciri süreçlerinin otomasyonu, işlemlerin önemli ölçüde daha hızlı ve uzun manuel doğrulamalar olmasını sağlar. Ödenmesi gereken üçüncü taraf ücretleri olmadığı için daha hızlı işlemler de daha ucuzdur.
  • Değişmez – Ethereum blok zincirindeki işlemler değişmezdir. Girilen veriler değiştirilemez. Bu, Ethereum’un saldırıya uğramasını neredeyse imkansız hale getirir.
  • Güvenli – Tüm işlemler kriptografik olarak güvence altına alınmıştır. Ethereum, işlemleri doğrulamak için Bitcoin’den üç kat daha fazla düğüme sahiptir ve bu da ona daha yüksek güvenlik sağlar.

Gerçekleşen saldırılar, blok zincirinden ziyade kötü kodlanmış akıllı sözleşmeler nedeniyle meydana geldi.

Ethereum (ETH) iyi bir yatırım mı?

Ethereum, blockchain teknolojisi üzerinde çalışan en popüler açık kaynaklı platformlardan biridir. Bitcoin’den sonra piyasa değerine göre en büyük ikinci kriptodur. Yalnızca yerel para birimi olan Ether’i değil aynı zamanda ERC-20 gibi diğer tokenleri de destekler.

Sadece kripto para birimi ticaretinin ötesinde çeşitli uygulamalara sahiptir. Ethereum sadece merkezi olmayan bir platform değil, aynı zamanda bir programlama dilidir. Geliştiricilerin, platform kullanıcılarının üçüncü bir taraf olmadan işlem yapmasını ve ödeme yapmasını sağlayan merkezi olmayan uygulamalar oluşturmasına yardımcı olur.

Ethereum, Bitcoin’den sonra en büyük ikinci kripto para birimidir. Diğer kripto para birimleri ile karşılaştırıldığında, Ethereum iyi bir yatırım seçeneğidir. İniş ve çıkışlarda adil bir paya sahipti, ancak yatırımcılar ve uzmanlar Ethereum’un uzun vadede büyüyeceğine inanıyor.

Gelecekte, Ethereum’un ikinci yinelemesi, Ethereum’a yatırım yapmayı da etkileyecek. Ethereum 2.0’ın ana odak noktası enerji verimliliği ve stake etme olacaktır.

Ethereum’a yatırım yapmak için daha fazla nedene ihtiyacınız varsa, blockchain teknolojisinin artan kullanımı yeterince iyi bir neden olmalıdır. Blockchain teknolojisi, başarılı tüccarları ve yatırımcıları cezbeder. Teknoloji, emtia ticaretini, kredi dağıtımını ve çevrimiçi ödemeleri kolaylaştırabilir.

Ethereum’a (ETH) neden yatırım yapmalısınız?

Ethereum bir teknoloji olarak dünyayı değiştirebilir. dApp’ler ve akıllı sözleşmeler, kullanıcıların herhangi bir üçüncü tarafın katılımı olmadan işlem yapmasına ve mal satın almasına veya satmasına olanak tanır. Akıllı sözleşmelerin yardımıyla Ethereum, dijital sahiplik ve bilgisayar programlamada devrim yaratabilir.

Kullanıcılar, bankalar gibi üçüncü şahıslarla uğraşmadan dünyanın dört bir yanından mal satın alabilecekler. Ethereum, sanat eserlerinin, ipoteklerin ve kişiden kişiye işlemlerin tokenize edilmesini sağlayacak.

Ethereum’un kripto para birimi olan Ether, en popüler kripto para birimlerinden biridir. Bitcoin’in aksine, Ether kapsanmamış. Dolaşımdaki token sayısı giderek artıyor.

Ethereum’a yatırım yapmanın bir başka nedeni de çeşitlendirmedir. Ticaret söz konusu olduğunda çok çeşitli bir portföy önemlidir ve Ethereum çekici bir yatırım varlığıdır. Uzmanlar ayrıca Ethereum söz konusu olduğunda önemli bir potansiyel görüyorlar. Uzmanlar, bir trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olabileceğini ve jetonun 10.000 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Bazı uzmanlar, Ethereum’un potansiyel yüksekliğinin 50.000 $ ‘a kadar çıkabileceğini tahmin ediyor. Risk iştahına sahip deneyimli bir yatırımcıysanız, bu fiyat dalgalanmalarından yararlanabilirsiniz.

Ethereum Sonuç Olarak

Ethereum çok fazla söz verdi ve kripto para meraklıları ve uzmanlarından çok fazla destek aldı. Buna rağmen, düzenleyiciler ve hükümetlerden de büyük baskı altında. Bu, para biriminin fiyatını etkiler ve oynaklığına katkıda bulunur. Yatırım yapmadan önce doğru araştırma ve uygun yatırım eğitimi şarttır.

Her türlü yatırım, özellikle dalgalanma olduğunda risklidir. Ancak son iki yılda Ethereum yaklaşık% 40 getiri sağladı. Ethereum’a yatırım yapmak riskli olsa da kazançlı olabilir. Giderek daha fazla şirket Ethereum’u bir yapı taşı olarak kullanıyor. Bu, yatırım için sağlam bir temel oluşturur.

Bununla birlikte, Ethereum hala önemli dalgalanmalarla karşı karşıya, bu yüzden dikkatli yatırım yapın.

E-Posta Haber Bültenine Abone Olun

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için Gizlilik politikamızı okuyun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here