Home Kripto Kılavuz Yield (YLD) Nedir? Diğer Platformlardan Farkı Nedir?

Yield (YLD) Nedir? Diğer Platformlardan Farkı Nedir?

0
Yield (YLD) Nedir? Diğer Platformlardan Farkı Nedir?

Yield (YLD) , teşvik mekanizmasına sahip eşler arası bir kripto para ödünç verme / ödünç alma platformudur.

Merkezi olmayan finans (DeFi), yedek parası olan insanlar için yeni kar elde etme yolları açtı.

DeFi, varlıkları cüzdanlarında tutmak yerine, eşler arası borç verme ve borç almayı kolaylaştırmak için birkaç model geliştirdi.

Dijital varlık sahipleri, artık borçlanmaya istekli olanlara fonlarını tedarik ederek faiz geliri elde edebilirler.

Yield, varlıklarından faiz geliri elde etmek isteyen her kullanıcı için kişiselleştirilmiş bir kredi havuzu oluşturdu.

Yield (YLD) Nedir?

Yield (YLD) , Ethereum tabanlı, eşler arası kripto para ödünç verme platformudur. Herhangi bir üçüncü tarafın kredi taleplerinin onaylanmasına izin vermesine gerek kalmadan mevcut kreditörleri borçlulara bağlar.

Borç verenler, tekliflerini daha sonra mevcut taleplere bağlanacak olan platforma rahat bir şekilde yerleştirebilirler.

Platformda verilen krediler, borçlunun istediği zaman geri ödenebilir. Ayrıca, kredi verenler kredinin anapara tutarının% 2’si ile başlayan sabit ve garantili bir faiz geliri elde ederler.

Borçlu ayrıca, kredilerini ödediği için bir ödül olarak YLD’yi de kazanır. Şu an itibariyle, borçluların ödülü 350 YLD’ye kadar çıkıyor.

Bir borç verme platformu için bu eşler arası kurulum, geleneksel borç verme sisteminin aksine hem borç veren hem de borç alan için daha ucuz ve daha karlı.

Sonuçta, geleneksel finans firmalarında, kredilerini temerrüde düşürmeyecek mevcut borçluları aramak zordur.

Öte yandan, borçlular, borç verme araçları için geleneksel bankacılık kurumlarının dayattığı sıkı mali standartları geçmekte de zorlanıyorlar.

Yield projesi hala Beta aşamasında. Programın ana ağda ne zaman başlatılacağına dair henüz yeni bir güncelleme yok.

Yield ile kişinin varlıklarından yararlanma gücü mal sahibine verilmiştir. Herhangi bir banka ya da başka bir finans kurumu değil.

Yield (YLD) Diğer Kripto Ödünç Verme Platformlarından Farkı Nedir?

Getiri üzerinden yapılan krediler, borçlulara fon sağlamada para piyasası modelini izlemez. Ne anlama geliyor? Öncelikle rakiplerinin bunu nasıl yaptığına bir göz atalım.

Örneğin, en büyük kripto borç verme platformları MakerDAO veya Compound Finance , ödünç verilebilecek belirli dijital varlıklar için kendi fon havuzlarına sahiptir.

Bu, kullanıcıların ERC-20 varlıklarının bir listesini veya platformun desteklediği varlıkları yansıtan gösterge tablolarından gördüğü şeydir.

Bu platformlardan gelen havuzlar, tokenlerini borçluların taleplerini karşılamak için tasarlanmış akıllı sözleşmelerde kilitleyen kullanıcılardan geliyor.

Bu tokenlerin arzı ve borçlularının sayısı, yıllık yüzde getirisinin (APY) hesaplanmasını etkiler. Normalde, havuzun derinliğindeki değişiklik APY’yi de etkiler.

Çoğu platformda yaygın olarak kullanılan borç verme yöntemi, borç verenlerin atıl varlıklarından faiz kazanmasını ve borçluların erişecek fonları olmasını sağlarken, bazı dezavantajlar da vardır.

Yield’in ele almaya çalıştığı bir dezavantaj, APY kredilerindeki potansiyel oynaklıktır. Varlık havuzları için APY otomatik olarak hesaplandığından, borç verenler bunun üzerinde kontrole sahip değildir.

Bu, borçlanma oranlarını ve borç verenlerin bir havuza fon sağlamaktan kazanabilecekleri kar miktarını etkiler.

Ve çoğu zaman, borçlular bu piyasa değişimlerinde kaybederler, çünkü bu özellikle daha yüksek teminatlandırma gereksinimlerine ve tasfiye risklerine yol açabilir.

Yield (YLD) Kişisel Havuzsuz Kredileri

Getiri üzerinden yapılan krediler kişiselleştirilir. Bu, sunduğunuz belirli bir varlığın arzının, havuzda toplanmadığı için diğer kredi tekliflerinden etkilenmeyeceği anlamına gelir.

Borç verenin beklenen APY’sinde de vahşi dalgalanmalara neden olacak hiçbir arz-borçlu dinamikleri yoktur.

Bu kredilerde, borçlular da işlemden yararlanmaya devam ediyor. Verim, iyi emsalleri ödüllendirir: kredilerini yerel tokeni YLD aracılığıyla ödeyenler.

Bunun, tüm kripto borç verme platformlarında olmayan bir özellik olan borç verme ve borçlanmayı teşvik etmesi bekleniyor.

Yield (YLD) Tokeni

YLD tokeni, platformun yerel yardımcı tokenidir. Platformdan ödünç alınan herhangi bir varlığın faiz ücretleri YLD cinsinden ödenir. İşlem ücretleri de YLD ABD doları kullanır.

Projenin arkasındaki ekibe göre, bu ücretlerin amacı, kötü niyetli oyuncuları platformdan yararlanmaktan caydırmak ve kullanıcı aktivitesini teşvik etmektir.

YLD’nin token arz modeli deflasyonisttir, yani işlem ücretlerini ödemek için YLD her kullanıldığında, YLD yakılır.

Ek olarak, YLD’ye sahip olmak onlara işlem ücretlerinde % 25 indirim, borçlular için YLD ödüllerinde artış ve borçlular için daha düşük teminat tasfiye oranları gibi faydalar sağlar.

Yield Garden

Getiri ayrıca bir likidite hissesi havuzu oluşturdu. Bahçe aracılığıyla, kullanıcılar YLD’lerini bahse alabilir ve bunu yaparak ödüller kazanabilirler. Mevcut stake çiftleri YLD-ETH ve YLD-RFI’dir.

Ekibe göre, Garden, Ampleforth’un (AMPL) şofbeninin akıllı sözleşmesinin biraz değiştirilmiş bir versiyonuyla güçlendiriliyor.

Stake sahipleri için 7 gün olarak belirlenmiş bir soğuma süresi (stake sahiplerinin henüz oyundan çıkmalarına veya geri çekilmesine izin verilmediği süre) vardır.

Unstaking, ilk bahis tutarının üzerinden 14 günden daha önce yapılırsa% 0,75 oranında pay bırakma ücretine, 14 günden sonra ancak 27 günden önce % 0,5 ve 27 gün sonra % 0,35 oranında pay bırakma ücretine neden olur.

Şu an itibariyle, platformda halihazırda toplam 2.456.403.31 $ stake edilmiş durumda.

Yield (YLD) Geleceği Hakkındaki Düşünceler

DeFi alanı hala nispeten genç olsa da, kripto para sahiplerinin varlıklarından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olma konusunda kesinlikle çok fazla potansiyele sahip olduğu görülüyor.

Varlık sahiplerine pasif gelir sağlamayı hedefleyen uzayda bugün birçok proje var ve Getiri bunlar arasında. Her ne kadar yeni olsa da, projenin kripto kredilendirme işindeki yaklaşımı olumlu ve umut verici görünüyor.

Bununla birlikte, bu yeni yaklaşımın borçluların kullanması için istikrarlı bir fon arzı sağlamada nasıl işe yarayacağı görülecek.

Bugün itibariyle, Yield’in kredi arzı üzerine bireyselleştirilmiş havuzlama yöntemi, her seferinde borçlanacak yeterli varlık olacağını garanti edemez.

Her şey düşünüldüğünde bile Yield, kesinlikle DeFi topluluğunun dikkat etmesi gereken bir proje.

E-Posta Haber Bültenine Abone Olun

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için Gizlilik politikamızı okuyun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here