Home Altcoin Haberleri Altcoin Nedir? Token Nedir? Aralarındaki Fark Nedir?

Altcoin Nedir? Token Nedir? Aralarındaki Fark Nedir?

0
Altcoin Nedir? Token Nedir? Aralarındaki Fark Nedir?

Kripto para birimlerinin hızlı büyümesiyle, ilgili terminolojiler ile neyi ifade ettikleri arasındaki farkları anlamak önemlidir. Çoğu yerde duymuşsunuzdur, token ve altcoinleri, bunların ne anlama geldiklerini ve Token ile Altcoin arasındaki farkı anlatarak kafanızdaki soru işaretini çözmeye yardımcı olacak…

Kripto para birimleri dünya çapındaki yatırımcıların dikkatini çekti. Etraflarındaki tüm ilgiye rağmen, insanlar kripto para birimlerini herkesin bildiği gibi başlarını sarmada zor buluyorlar.

Birkaç terminoloji kafa karıştırıcı görünebilir, ancak biraz daha derine inerseniz değil. Bununla birlikte, kripto para birimlerini çevreleyen kafa karışıklığı, onlar ve altta yatan teknoloji hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilecek bireyler için caydırıcı bir rol oynamaktadır.

Daha fazla insan kripto para birimi alanına dahil olmaya çalıştıkça, onları farklı kripto alanı varlıkları arasındaki farklar hakkında eğitmek çok önemli hale geliyor.

Burada madeni paralar, altcoinler ve tokenler arasındaki farklara bir göz atacağız. Çoğu insan madeni paralar ve tokenler arasında kafaları karışır, genellikle onları aynı görürler.

Gerçek şu ki, bunlar ve kullanımları arasında büyük farklılıklar var. Bu makale kafa karışıklığını biraz gidermeyi amaçlamaktadır.

Paraları, Altcoinleri ve tokenleri daha iyi anlamak için önce kripto para birimlerinin ne olduğunu anlamalıyız.

Kripto Para Birimleri Nedir? 

Kripto para birimleri, kriptografi kullanılarak güvence altına alınan dijital para birimleridir. Kripto para birimlerini kriptografi yoluyla güvence altına almak, onların sahtesini yapılmasını imkansız hale getirir.

Çoğu kripto para birimi kendilerini merkezi olmayan bir ağa dayandırır. Kripto para birimleri herhangi bir merkezi otorite veya finans kurumu tarafından verilmez, bu da teorik olarak hükümet düzenlemelerine ve müdahalesine karşı bağışık oldukları anlamına gelir.

Bitcoin, tüm işlemlerin kayıtlarının saklandığı halka açık bir defter tarafından desteklenen ilk merkezi olmayan kripto para birimiydi.

İlk kripto para birimi olmasa da Bitcoin, kripto para birimleri tarihinde önemli bir dönüm noktasıydı.

Kripto Paralar, Tokenler ve Altcoinler Nedir?

Kripto paralar, Tokenler ve Altcoinler, kullanım durumlarına ve temel teknolojiye göre farklılaştırılan üç ana kripto para türüdür. Bitcoin, değer aktarımı olarak kullanılması nedeniyle bir kripto para birimidir.

Ethereum üzerine inşa edilen Civic gibi ERC-20 platformları tokenlerdir. Jetonlar, Bitcoin ve diğer kripto paraların aksine bir değer aktarımı olarak kullanılmaz. Altcoinler, bir Bitcoin’e alternatifidir. Bitcoin’in koduyla başladılar, ancak onu önemli ölçüde değiştirdiler.

Her birinin kullanım durumları ve güçlü yönleri olan farklı madeni para türleri vardır.

Tokenler ve Altcoinler Nelerdir?

Altcoinler Nedir? 

Altcoin’in en basit tanımı, Bitcoin’e alternatif olmalarıdır. Altcoinler, Bitcoin’in temel çerçevesi üzerine inşa edilmiştir ve internette işlemleri tamamlamak için verimli yollar sunar.

Çerçevenin farklı özelliklerini değiştirerek Bitcoin çerçevesini geliştirmeyi ve iyileştirmeyi hedeflerler.

Geliştiriciler, Bitcoin’in orijinal protokolünün bir çatalı aracılığıyla altcoin oluşturur. Temel kodlarda yapılan değişiklikler, yeni özelliklerle yeni bir madeni para oluşturur. 

Altcoinler, Bitcoin ile aynı şekilde çalışır. Bireylerin özel bir anahtar kullanarak bir dijital cüzdandan diğerine ödeme göndermesine olanak tanır. İşlemler bir deftere kaydedilir ve herkes işlemleri inceleyebilir.

Halka açık defter, bir kez kaydedildikten sonra işlemlerin hiçbir şekilde değiştirilememesini sağlar. Blok zinciri güvence altına alınmıştır, madencilik madencilerin işlemleri doğrulamak için karmaşık matematiksel problemleri çözdüğü bir süreç.

Her Altcoin, Bitcoin’in algılanan eksikliklerini iyileştirdiğini iddia eden farklı özelliklere sahiptir.

Bazı altcoinler Bitcoin’den türetilmez. Bu paralar, protokollerini ve blok zincirlerini oluşturdu ve yerel para birimlerine sahip. Bu altcoinlere örnek olarak Ethereum, Ripple, Waves vb. Verilebilir. 

  • Ripple (XRP)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Dash (DASH)
  • NEM (XEM)
  • Monero (XMR)

Altcoin Türleri Nelerdir? 

Birkaç Altcoin türü vardır. Altcoinler yeterince değişiyor. Bitcoin benzersiz olma ve belirli bir uygulamaya sahip olma kuralları. Ana altcoin türleri, stabilcoinler, yardımcı jetonlar, güvenlik jetonları ve madencilik temelli para birimleridir.

1. Sabit paralar: Stabilcoinler

Stablecoinler, oynaklığı azaltmak için tasarlanmıştır. Madeni paranın değerini ABD Doları, Euro gibi geleneksel fiat para birimlerine veya altın gibi varlıklara bağlayarak oynaklığı azaltırlar. 

2. Madencilik tabanlı altcoinler:

Madencilik tabanlı altcoinler, madencilik adı verilen bir süreçle üretilir. Madencilik, madencilerin işlemleri doğrulamak için karmaşık matematiksel problemleri çözdüğü bir süreçtir. Madenciler için ödül olarak yeni paralar üretilir. Madencilik tabanlı altcoinler Bitcoin’e benzer. Bu tür Altcoin’in en iyi örneği Ethereum.

Altcoinlerin Avantajları 

Altcoinler, madencilik maliyetleri veya hız gibi faktörlere odaklanarak Bitcoin çerçevesinin algılanan eksikliklerini iyileştirmeye çalışır.

Altcoinler, Bitcoin’in alternatifleridir. Bazı altcoinler Bitcoin’e ciddi rekabet sağlar.

Altcoinler, Bitcoin’den daha düşük işlem ücretlerine sahiptir ve bu, Bitcoin’e göre çok büyük bir avantajdır.

Token Nedir?

Tokenler, mevcut bir blok zincirinde oluşturulan bir varlığı veya yardımcı programı temsil eder. Takas edilebilir ve değiştirilebilir varlıkları temsil ederler.

Bunlar, emtialardan diğer kripto para birimlerine kadar değişebilir. Tokenler, bağış toplama kitle satışları için kullanılır; Ethereum, en popüler token platformudur.

Ethereum platformunda oluşturulan tüm tokenlere ERC-20 tokeni denir. Ethereum dışında NEO, Lisk ve Stratus gibi başka platformlar da var. Diğer platformlardaki tokenler, Ethereum’a özel ERC-20 tokenlerinden farklıdır. NEO platformundaki tokenlere NEP-5 token denir.

Token oluşturma nispeten basittir. Madenciler işlemi eter karşılığında doğrulayacak. Tokenler çoğunlukla merkezi olmayan uygulamalarla kullanılır. Geliştiriciler, kaç tane token oluşturulacağına karar verebilir ve oluşturulduktan sonra tokenleri gönderebilir. Tokeni oluştururken blok zincirini blok zincirinin yerel para biriminde ödeyebilirler.

Token oluşturulduktan sonra, Kullanıcılar tokenle ilişkili uygulamalardan yararlanmak için onu kullanabilir. Bunun bir örneği Binance tokenı olabilir. Binance tokeni kullanarak Binance’de işlem yapan kullanıcılar, tokeni kullanmayan kullanıcılardan % 50 daha az ücret öder.

Tokenler dağıtılır ve satılır İlk Para Teklifleri (ICO). ICO’lar projenin gelişimini finanse etmek için kullanılır. Tokenler ayrıca oluşturuldukları blok zincirindeki işlemler için de kullanılır. Bu işlemler, belirli koşullar karşılandığında akıllı sözleşmenin işlemleri tamamlamak için kendi kendine yürüttüğü akıllı sözleşmeler aracılığıyla gerçekleştirilir.

Token Türleri

Tokenler, kullanım durumlarına göre farklı sınıflara ayrılmıştır. Farklı simge türleri, Güvenlik belirteçleri, Ödeme tokenleri, Hisse senedi tokenleri ve yardımcı tokenleridir.

1. Güvenlik tokenleri:

ICO’lar tarafından verilen tokenler çoğunlukla güvenlik belirteçleridir. Bu tokenları satın alan kişiler, kar elde etmeyi umarak ICO’ya yatırım yapar.

2. Hisse senedi tokenleri:

Hisse senedi tokenleri, tokeni çıkaran şirketteki sermayeyi temsil eder. Çok az hisse senedi belirteci var çünkü neredeyse hiçbir şirket bu tür ICO’yu düzenleyici netlik eksikliği nedeniyle denemedi.

3. Ödeme tokenleri:

Ödeme tokenleri, bir bireyin yararlandığı mal ve hizmetler için ödeme yapar.

4. Hizmet tokenleri:

Yardımcı program tokenleri, kullanıcılara bir ürün veya hizmete erişim sağlar. Bu tokenlar sınırlı tedarikte olduğundan onları nadir ve değerli kılar.

Tokenler Nasıl Çalışır?

Tokenler, bireylerin blok zincirleri üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan uygulamaları kullanmasını sağlar. Kripto para tokenleri, mevcut blok zincirlerinde bulunur ve bir varlığı veya bir aracı temsil eder ve kalabalık satışları için para toplamak için kullanılır, ancak başka kullanımları vardır. Bir tokenin nasıl çalıştığını anlamak için aşağıdaki örneklere bakalım.

Bir birey, bir perakende zincirini yöneten bir blok zincirinde belirli sayıda sadakat noktasına erişmesini sağlayan bir token’a sahip olabilir. Başka bir token, kullanıcılara bir akış hizmetinde belirli sayıda saate erişim sağlayabilir.

Kripto para birimleri ve altcoinler, blok zincirlerine sahip dijital para birimleridir ve dijital ödemeleri tamamlamak için bir araç olarak kullanılır.

Tokenler, mevcut bir blok zinciri üzerinde çalışır. Blok zinciri, akıllı sözleşmelerin oluşturulmasını ve merkezi olmayan uygulamaların yürütülmesini kolaylaştıran bir ortam görevi görür. Tokenler bu işlemleri kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Token Kullanımları

Token endüstrisi hala yeni bir aşamada ve kullanımlarını kategorize etmeyi zorlaştırıyor. Bununla birlikte, blockchain teknolojisi olgunlaştıkça, tokenler için farklı kullanım durumları göreceğiz. tokenler aşağıdaki kullanımlara sahiptir

  • Bir ağdaki katılımcılar için bir ödül olarak 
  • Ağın güvenliğini sağlamak
  • İki taraf arasında bir ödeme şekli olarak
  • Dijital varlıkların mülkiyeti. 

Altcoinler ve Token: Nedir?

Kripto paralar, altcoinler ve jetonlar arasında büyük farklar vardır. Kripto paralar kendi blok zincirlerine özgüdür. Tokenler, Ethereum gibi mevcut blok zincirlerinde bulunur. Altcoinler ve tokenler farklıdır çünkü altcoinler ayrı kripto para birimleridir, tokenler ise bir blok zincirinde çalışır. Var olan kripto paraların çoğu tokendir.

E-Posta Haber Bültenine Abone Olun

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için Gizlilik politikamızı okuyun

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here